• Реєстрація

Літературні зустрічі з Любов Відутою

  17 квітня в Червоноградській публічній бібліотеці та бібліотеці-філії №3 КЗ «Червоноградська публічна бібліотека» відбулись зустрічі з Любою Відутою - українською письменницею, поетесою і прозаїком. Любов Відута -  переможниця і лауреатка літературних конкурсів, авторка більше тридцяти книжок - поетичних і прозових, для дітей, підлітків та дорослих. Дебютувала в літературі в 2008 році. Переможець Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Сучасне українське фентезі» 2017 року за роман "Ловці думок". У 2021 році отримала звання "Золота письменниця України".
Дві зустрічі відбулись у Червоноградській публічній бібліотеці. Учні 10 класу Червоноградського ліцею (бібліотекар Кус Ірина) з допомогою Любові Відути пригадали її відомий роман-фентезі «Ловці думок», дізнались історію його написання. Також мали можливість ознайомитись з новою книжкою "За вкраденим часом", яка є продовженням попередньої історії. Пані Люба розповіла про свою творчу діяльність, співпрацю з художниками, участь у конкурсі «Коронація слова».
Спілкування з учнями 2-х класів початкової школи №11 ( вчителі Благута Наталя, Миронова Галина, бібліотекар Саніна Тетяна) відбулось у форматі «запитання- відповідь». Діти проявили надзвичайну ерудицію та інтелект. Їх цікавило все: Чи важко писати книжки? Яка улюблена книжка авторки? Коли приходить натхнення? Про що цікаво писати? Коли була написана перша книга? І не тільки. На всі запитання вони отримали вичерпні відповіді. Також із захопленням  розгадували плутанки та загадки, слухали вірші з дитячих книжечок Любові Відути.
Емоційно та яскраво пройшла  зустріч у бібліотеці -філії 3 КЗ "Червоноградська публічна бібліотека". Другокласники Гімназія № 10 (класні керівники Салабай Марія, Ковальчук Орися, бібліотекар Демчишин Лілія, асистент Барабаш Римма) дізнались, як друкуються книжки, читали вірші, розгадували загадки. Пані Люба розповіла дітям, які цікавинки, заховані за обкладинкою енциклопедії "Україна": про міста та корисні копалини, про врожаї, про козацтво та таємницю гетьманської булави. Родзинкою стала театральна постановка віршика разом з авторкою.
  Дякуємо Любові Відуті за цікаві зустрічі та змістовне спілкування.
470471475
472473474
777step.net