• Реєстрація

Презентація творчості Оксани Гуньки - Маїк

  17 березня у Червоноградській публічній бібліотеці відбулась презентація творчості поетеси Оксани Гуньки - Маїк, яка представила три свої збірки «Зігріти небо», «Що тобі, жінко» та «Невпокорена». Модерувала зустріч директор КЗ «Червоноградська публічна бібліотека» Ірина Покотило.
Пані Оксана народилась і виросла на березі Західного Бугу у містечку Добротвір. Тут проживає, викладає географію в рідній школі. Поезія рано увійшла в її життя. Перші спроби – під впливом уроків літератури й занять у літературному гуртку «Первоцвіт». А далі вже не могла жити без СЛОВА.
  У її віршах- пошук та утвердження істини, одвічних людських цінностей, прагнення чистоти, світла, щирості. Вона оспівує красу світу, мудрість буття, любов у всіх її проявах. Як говорить сама поетка: «Вірші, надиктовані згори. Вірші, що будили вночі, зупиняли серед дороги, не давали заснути  ввечері, спізнювали на роботу зранку…».
До нової збірки Оксани Гуньки- Маїк «Невпокорена» увійшло понад 120 поезій громадянської, філософської та інтимної лірики, написаних у період 2020 -2023 років. Більшість віршів написані у роки лихоліття, коли наша нескорена нація вступила в боротьбу з агресором і дає йому гідну відсіч. Тому у збірці також відображена воєнна тематика.
Хочете пізнати Жінку? Хочете зрозуміти Жінку? Хочете пошанувати Жінку? Чи, може, Ви, Жінка, потребуєте відповідей на свої запитання? Чи підтримки для своїх прагнень? Чи поштовху для отого рішучого, доленосного кроку? Чи порції свіжого повітря, аби просто ЖИТИ далі? Відповіді на ці запитання можна знайти збірці «Що тобі, жінко?»
А до книги "Зігріти небо" увійшли не лише чуттєві поезії, а й ліричні прозові тексти. 
Твори із презентованих збірок прозвучали у чудовому виконанні Оксани Гуньки- Маїк та бібліографа Червоноградської публічної бібліотеки Тетяни Остапюк.  Всіх присутніх на заході захопив спів пані Оксани.  Вона має дуже гарний голос та створює мелодії на власні вірші. Близько 20-ти своїх творів поклала на музику. 
  Щиро дякуємо пані Оксані за творчу зустріч та чекаємо її у нашій бібліотеці з презентацією своїх нових збірок.
461462
463464465
777step.net