• Реєстрація

Поети Білорусії

Ірина Покотило,бібліотекар Інтернет - центру

   17 квітня у центральній міській бібліотеці відбулась літературна зустріч за участі двох білоруських поетів, а за сумісництвом і хороших друзів - Віталя Рижкова і Андрея Адамовіча (модератор зустрічі Ірена Яніцька).
   Віталь Рижков — поет, перекладач, лауреат премії “Дебют” імені Максіма Багдановіча за найкращу дебютну збірку поезії "Дзверы, замкнёныя на ключы", лауреат премії “Залаты апостраф” часопису “Дзеяслоў” (2008), переможець поетичних слемів в Білорусії і Україні, фіналіст літературних конкурсів Білоруського ПЕН-Центру. Перекладає з англійської, польської, чеської, литовської, грузинської та української мов.
   Андрей Адамовіч – білоруський поет, прозаїк. Його твори були надруковані в часописі “Дзеяслоў”, тижневику “Наша Нiва”, збірнику Білоруського колегіуму “Паміж”. Вірші Андрія також друкувалися і в двомовній польсько-білоруській антології молодої білоруської поезії “Пуп неба” (2006) і у збірнику творів фіналістів конкурсу молодих літераторів “Наша Ніва” “In Вільня Veritas”(2007). У 2012 році вийшла друком перша книга віршів “Дзень паэзіі смерці дзень”, за яку у 2013 отримав премію "Дебют"
   Відвідувачам книгозбірні автори презентували збірки “Дзверы, замкнёныя на ключы” Віталь Рижков, - збірка гостроемоційних віршів, що вийшла друком у тернопільському видавництві “Крок” та “Дзень паэзіі смерці дзень” Андрей Адамовіч. Вірші з цих збірок звучали у авторському виконанні лише білоруською мовою, проте слухачі без перекладача добре розуміли мову письменників. Поезії – емоційні, наповнені глибоким філософським змістом, подекуди з іронією. Також Віталь Рижков та Анрей Адамовіч розповіли про літературне та мистецьке життя Білорусії.

 

777step.net