• Реєстрація

«Великий Чудотворець»

Покотило Ірина, бібліотекар Інтернет - центру

Прийшла в гості нічка-чарунка 
І сон сколихала над вушком.
Святий Миколай подарунки
Тихенько поклав під подушку.
(В. Кленц)

   День Святого Миколая в Україні є особливо бажаним дитячим святом і улюбленим у дорослих. За традицією, в ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай приносить подарунки і кладе їх під подушку. Для того щоб отримати подарунки від Миколая, потрібно зовсім небагато: бути чемним, робити добрі вчинки та не забути написати листа зі своїми побажаннями.
   Про свої добрі вчинки та подарунки, які отримали цієї ночі, розповіли учні 3 – Б класу (керівник Луцик О. І.) ЧНВК «СШ-колегіум №3» на святі «Великий Чудотворець», що відбулося 19 грудня у бібліотеці – філії №4. 
   Святий Миколай опікується воїнами, водіями і мандрівниками, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців та лучників. В народних переказах Чудотворець боронить людей перед стихійним лихом, а найбільше на воді. Про все це учні дізнались із розповіді бібліотекаря Ситник Галини Михайлівни. У час наближення Різдвяних свят Галина Михайлівна ознайомила юних читачів із книгами на різдвяну тематику.
   Напередодні, бібліотекою проводився конкурс малюнків «Різдвяна казка», в якому школярі взяли активну участь. Найкращі роботи було відзначено призами.
   Ділімося зі своїми ближніми своєю любов’ю, добром і щедрістю душі, відчуймо радість свята цього справді казкового дня.

 

777step.net