• Реєстрація

Презентація програм UNICEF Україні для сімей з дітьми.

 «Презентація програм UNICEF Україні для сімей з дітьми»- онлайн-зустріч, яку організувала Олена Шматько, завідувач НМВ ЛОУНБ, координатор РТЦ з представниками фонду UNICEF відбулася 13 квітня. Учасниками зустрічі стали понад 90 бібліотекарів.
 Наталія Датченко розповіла про основні програми допомоги для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової та моральної підтримки. 
Марія Кандиба представила проєкт ЮНІСЕФ- дитячі точки «Спільно», мета якого екстренне реагування на потреби дітей та сімей, які евакуйовані із зони активних військових дій на територію Західної України, надання їм освітніх послуг, психологічної, соціальної та медичної підтримки. 
Анна Омельчук, зокрема, розповіла про соціально-психологічну підтримку. 
Віталій Старіков повідомив присутніх про створення мобільних команд для підтримки внутрішньо переміщених осіб, до яких входять медики, юристи, психологи. 
 Також фахівці ЮНІСЕФ обіцяли підтримку бібліотекам в роботі з дітьми, які постраждали внаслідок війни. Досвідчені психологи разом з бібліотекарями порадять не лише дітям, а й батькам, як підтримати себе та близьких, як керувати емоціями в складні часи, як вгамувати біль і знайти себе в нових життєвих умовах. 
Дякуємо Олені Василівні та представникам фонду ЮНІСЕФ за важливу та необхідну інформацію.
777step.net