• Реєстрація

Презентація пластового військово-патріотичного табору «Звитяга»

  21червня в Червоноградській центральній міській бібліотеці відбулася презентація пластового військово-патріотичного табору «Звитяга». Всі хто цікавиться мандрівками, кого не лякають труднощі, хто шукає себе і хоче випробувати свої сили у екстремальних ситуаціях, кому подобається співати біля ватри мали можливість поспілкуватися з керівником табору п.Галиною          Яременко, яка розповіла присутнім про історію виникнення "Пласту "і зокрема нагадала, що означає слово "пластун" - це відповідник англійського «скаут» (в перекладі — «розвідник»), був представлений пластунами однострій, пластові відзнаки, прапори.
  Загалом червоноградська група "Звитяга"- це виховно-вишкільний військово-патріотичний табір, який бере свої початки з 2006-го року. До Пласту можна належати від 6-річного віку до кінця життя.
З 5 по 15 липня табір розпочне свою літню роботу.В програмі табору практичне пластування, посилена загально-фізична підготовка, алярми, смуги перешкод.
  Були запитання, на які були дані вичерпні відповіді. Як стати пластуном? З якого віку можна записати дитину до "Пласту"? Що потрібно брати в похід? Що має бути в аптечці? Які мають бути наплічники? Що таке алярм? тощо.
  Зокрема п.Галина розповіла,що відбудеться мандрівка в Гошівський монастир, пластуни відвідають скелі Довбуша, побувають на купальській ватрі, буде унікальна можливість побачити відтворені криївки в карпатських лісах тощо, а крім того молодь набуде багато знань про природу, навколишній світ, історію, культуру, про видатних особистостей.
  А ще - це здоровий спосіб життя, життя в природі, нові друзі, комунікативні навички. "Пласт" кожному подарує шанс виявити свої задатки і дасть можливість по-справжньому відкритися, а ще,як наголосила п. Галина існують виховні моменти, коли працює вся команда. Одночасно, табір вчить впевненості у своїх силах, самообслуговуванню, допомозі іншим, витривалості. "Відкрий для себе «ПЛАСТ» - це виставка, яка доповнила розповідь цікавими матеріалами про організацію «Пласту».

777step.net