• Реєстрація

Його величність – Закон!

yoho-velychnist-zakon-1   З правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Бібліотекарі філії №9 провели годину правової інформації «Права свої знай і про обов`язки не забувай». Розібратися у складних правознавчих питаннях дітям професійно допомогла старший оперуповноважений ВКМСД Червоноградського МВ УМВСУ у Львівській області Ірина Панасюк. Зустріч показала, що більшість підлітків добре знають свої права і обов`язки, та досить часто забувають про відповідальність, яку потрібно нести за свої дії. Адже наші повсякденні вчинки мають часто правову оцінку. Пані Ірина розповіла, як правильно користуватись своїми правами, не порушуючи інтересів інших, як правильно поводити себе в різних ситуаціях…
   Читачів цікавили багато запитань – про стан правопорушень в місті; розглядалися різні ситуації, які можуть статися з молодими людьми… На всі запитання присутні отримали вичерпні відповіді. Зустріч пройшла в теплій і доброзичливій обстановці.
   Провідний бібліотекар Ольга Бондарчук підготувала і провела вікторину «Як я знаю свої права». До неї було включено 15 запитань на знання законодавства, правових термінів, знання статей Конвенції про права дитини. Всі брали активну участь у обговоренні та доповнювали відповіді своїх однолітків.
   Також була оформлена виставка-орієнтир « Закон захищає дитинство», де були представлені книги, які відповідали тематиці заходу.
   Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися дітей над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.

777step.net